geworteld zijn zoals we Chinees zeggen

De naam van de praktijk is “de duurzame eik “. Dit roept stevigheid op en geworteld zijn zoals we Chinees zeggen. Volgens de Romeinse dichter Vergilius (eerste eeuw v. Chr) zou een gezonde eik net zo diep onder de grond wortelen als dat hij boven de grond met zijn kruin naar de hemel reikt!

Longevity: een eik wordt ook oud, 365 jaar kan zo maar zijn leeftijd zijn.

Eik de koning van het woud; In één gigantische ontlading werd moeder Aarde met de energie van de bliksem bevrucht. De boom die het vaakst diende als overbrenger van die robuuste kracht, was en is de eik. Vele eiken vertonen dan ook sporen van blikseminslag en kunnen die klappen blijkbaar goed verduren. Dit wordt soms verklaard door te wijzen op de diepe worteling van de eik.

“Boom,” zei ze zachtjes, “je groeit zowel naar boven als naar beneden. Vertel me, wat zie je daarboven en wat vind je daarbeneden?” De eik, die de wijsheid van vele jaren droeg, fluisterde terug met het ritselen van zijn bladeren. “Daarboven,” zei hij, “zie ik de wolken die verhalen vertellen van verre landen. Ik zie de vogels die komen en gaan, en de sterren die ’s nachts fonkelen. Maar daarbeneden, daar vind ik de kracht die mij staande houdt. Ik voel de hartslag van de aarde, de stille liedjes van de kruipende beestjes, en de geheimen die de wereld nog niet kent.”