Nederlanders worden oud, maar meestal niet gezond oud. De cijfers stemmen niet optimistisch. Nederlanders leven langer dan vroeger maar het aantal ongezonde jaren neemt toe. Inmiddels heeft 59 procent van de bevolking problemen met zijn gezondheid (bron CBS, 2024). Het effect van leefstijl op gezondheid en verschillende soorten ziektes is groot, dit maak ik dagelijks mee in mijn praktijk.

Wat bij TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) beoefenaren bekend is dat fysieke manifestatie van een ziekte pas in een relatief laat stadium optreedt. Waar met TCG in dit geval meerwaarde gecreëerd kan worden, is dat er methoden en theorieën zijn om het optreden van fysieke afwijken te reduceren.

“Het is eigenlijk raar dat we dokters pas betalen als we ziek zijn. ik vergelijk het genezen van een ziekte met pas beginnen met het graven van een put als je dorst hebt. “

Het was in China dan ook lange tijd gebruikelijk om je dokter te betalen zolang je gezond was. Dan doet hij zijn werk immers goed.

Li Shizhen, chinese arts, 3 juli 1518 – 1593

Je kan bij mij een afspraak maken voor lifestyle coaching of longevity behandeling.

Longevity – meer gezonde levensjaren

Longevity - een leven lang energiek

In de afbeelding wordt weergeven wat de winst is om te investeren in begeleiding op life style / longevity coaching. De rode curve geeft huidige trend van leeftijd vs gezondheid weer. De levensjaren waarbij de gezondheid onder de 50% scoort is hier 13 tot 15 jaar. Bij life style coaching, de blauwe curve, wordt deze periode aanzienlijk verkort zodat langer een gezond en energiek leven geleefd kan worden. Dit zijn de levensjaren tussen de rode en blauwe gestippelde verticale lijnen.

Ik ben nu een jaar in behandeling bij Wim, Ik heb afgelopen maand mijn antidepressiva medicijnen afgebouwd omdat de behandelingen mij meer zelfvertouwen hebben gegeven. Ik heb geen ontwenningsverschijnselen gehad. Ik heb meer energie gekregen en voel me sterker. Ook beoefen ik een aantal maal per week Qigong.

anoniem, 2024